viernes, 25 de abril de 2014

"MAROR", ÒPERA EN VALENCIÀ DE MANUEL PALAU, AL PALAU DE LES ARTS

El Palau de les Arts de València estrenà ahir, 24 d'abril, l'òpera "Maror", del mestre Manuel Palau (1893-1967), la primera òpera què es canta en valencià al nostre auditori. Aquesta òpera representa un drama íntim i familiar al voltant de l'amenaça a la què s'enfrenten els mariners quan salpa el seu vaixell.

Segons un comunicat de la Generalitat, l'enclau cultural reivindica amb aquest muntatge, realizat per reconeguts professionals de la Comunitat Valenciana, la figura d'en Manuel Palau, dues vegades guardonat amb el Premi Nacional de Música (1927 i 1945).

Gràcies a aquesta òpera, Manuel Galduf debuta com a director a la Sala Principal, en una nova producció del Palau de les Arts. Les sopranos Minerva Molineri  Sandra Ferrández, el tenor Javier Palacios i el baríton Josep Miquel Ramon, encapçalen el repart de l'òpera del compositor d'Alfara del Patriarca. També hi participen les veus de María Luisa Corbacho, Cristina Faus i les dels cantants del Cor de la Generalitat Bonifaci Carrillo, Boro Giner i Yolanda Marín, així com el Ballet i el Cor de la Generalitat, així com l'Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats. Amb aquesta òpera es clausura la temporada d'abonament del centre d'arts valencià.

El centre ha programat, a més de l'estrena del dia 24, dúes altres funcions de "Maror", els dies 27 i 30 d'aquest mateix mes d'abril.

No hay comentarios:

Publicar un comentario